tisdag 17 januari 2012

Seniorliv i världsklass...är rubriken på en mässa i Kista i början på februari 2012. Självklart är det Europeiska äldreåret 2012 för aktivt åldrande som lockar och pockar på att uppmärksammas.

Ett mycket ambitiös mässprogram presenteras med olika teman på grundbegreppet spaning som till exempel teknik, bygg, framtid, arkitekt, polis, efter professionen, kvalitet och för livet. Varje område har en eller flera föreläsare – ess inom äldrefrågor presenteras de som. Dessa ska bidra med sina förhoppningsvis kloka förslag och synpunkter på hur ett liv i världsklass ska och kan gestalta sig för den blivande eller redan därvarande senioren.

Det jag saknar är en spaning på hur arbetslivet ska utformas för att locka tillräckligt många seniorer som vill och kan fortsätta att förvärvsarbeta. Den kunskapen finns både forskningsmässigt och praktiskt.

Det spelar nämligen inte så stor roll hur mycket man som senior vill och kan arbeta om det inte finns chefer och ledare som har kunskap och ser den praktiska nyttan av att behålla eller rekrytera den erfarna arbetskraften.
Skoglund&Skoglund/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.